Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Retro: Cercle ontsnapt aan degradatie in 2013

Retro: Cercle ontsnapt aan degradatie in 2013

Sport
07/03/2018

28 februari 2013 - verlies in stadsderby

In de stadsderby wint Club Brugge met 0-3 van de buren. Het blijft erg lang 0-1, maar uitgerekend Eidur Gudjohnsen geeft zijn ex-club het nekschot met een goal in blessuretijd. 

Cercle verzamelt in de competitie slechts 14 punten uit 30 wedstrijden en wordt laatste. Het moet Play-off III spelen tegen Beerschot AC. 

3 april 2013 - Trainersontslag

Cercle Brugge begin het seizoen 2012 - 2013 met Bob Peeters als trainer. Maar die wordt in november aan de deur gezet en vervangen door Foeke Booy. Ook de Nederlander kan het tij niet keren, en omwille van de slechte resultaten wordt ook hij afgedankt.

Het ontslag komt erg onverwacht, ook voor Foeke Booy zelf. Assisent Lorenzo Staelens volgt Booy op. Hij krijgt de aartsmoeilijke opdracht om Cercle Brugge in de hoogste klasse te houden.

7 april 2013 - Cercle leeft nog!

In Play-Off III klopt Cercle Brugge Beerschot met 1-0. Een verdiende overwinning, de hoop laait terug op dat de degradatie afgewend kan worden. Dankzij de overwinning moeten er nog twee duels worden gespeeld om uit te maken wie in eerste klasse kan blijven. 

21 april 2013 - Cercle wint play-off III

Het mirakel is geschied. Cercle Brugge klopt in eigen stadion Beerschot met 2-1 en toont zich de sterkste in Play-Off III. De Antwerpenaren degraderen naar tweede klasse, Cercle Brugge krijgt de kans om in een eindronde met drie tweedeklassers toch zijn plaats in de hoogste klasse te behouden. 

Cercle wint eindronde en is gered!

Cercle Brugge verliest in eigen huis met 1-2 tegen Moeskroen. De wedstrijd lijkt op 1-1 uit te draaien, maar Groen-Zwart slikt in het slot toch nog de 1-2. Een domper op de feestvreugde, maar Cercle wint toch de eindronde en blijft in eerste klasse voetballen. 

De ontlading in het Jan Breydelstadion was enorm. Dat bevestigden ook coach Lorenzo Staelens en kapitein Hans Cornelis. 

Auteurs: 
Redactie