Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rembert Torhout zet titelambities kracht bij na overwinning tegen Kortrijk

Rembert Torhout zet titelambities kracht bij na overwinning tegen Kortrijk

Sport
28/11/2021

De sporthal van Torhout liep helemaal vol voor de West-Vlaamse derby. De enthousiaste supporters stimuleerden de thuisploeg tot een verschroeiende start. Al snel had Rembert een vijfpuntenkloof te pakken: 7-2. 

De competitieleider was de betere en kon de kloof behouden tot 20-16. Dan schakelde Balti plots een versnelling hoger, ze kwamen terug tot 21-20. De Torhoutse spelers kregen stress om het af te maken en moesten zelfs vier setballen toestaan. Bij 29-28 kreeg Rembert eindelijk een eerste setbal. Die viell meteen goed, de eerste set ging verdiend naar de thuisploeg. 

Opnieuw hetzelfde scenario in set twee. Een verschroeiende start van Rembert. Na enkele minuten was de vijfpunten kloof opnieuw een feit: 6-1. Balti Kortrijk kon zich een beetje herpakken en kwam terug tot 9-9. Vanaf dan kwamen de Kortrijkzanen er niet meer aan te pas. De tweede set ging ook naar Torhout met 25-21. 

In de derde en mogelijk beslissende set nam Rembert Torhout meteen weer de bovenhand. Niemand twijfelde nog aan de overwinning bij een 24-18 stand. Tot de stress opnieuw toesloeg bij het afmaken. Met vijf punten na elkaar van de bezoekers kwam de spanning helemaal terug. Een sterk block van Kortrijk zette de 24-23 op het bord. 

De zesde matchbal bleek uiteindelijk de goede te zijn. De wedstrijd eindigde zo op een oververdiende 3-0 voor de leider. Rembert Torhout blijft ongeslagen en loopt nu al zeven punten uit in de stand. De coach blijft er rustig onder maar spreekt de titelambitie wel uit. 

Auteurs: 
Thomas Soen