Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pro League: onduidelijkheid rond play-offs blijft

Pro League: onduidelijkheid rond play-offs blijft

Sport
25/03/2020

Het is voorlopig nog onduidelijk of de kalender met play-offs afgewerkt kan worden. "Maar hoe langer deze situatie duurt, hoe moeilijker het wordt", klinkt het dinsdag bij de Pro League. De Belgische voetbalcompetitie herneemt zeker niet voor 1 mei, en ook de trainingen van de profclubs liggen stil tot minstens 5 april. Zodra die hernomen kunnen worden, moet er opnieuw een viertal weken "voorbereiding" in acht genomen worden alvorens het competitieslot kan plaatsvinden.

Er liggen nog steeds vier scenario's op tafel voor het verdere verloop, al dan niet met duels achter gesloten deuren. Idealiter worden de competities in 1A en 1B volledig afgewerkt, met slotspeeldag en play-offs dus. De tijd speelt echter niet in het voordeel van de clubs. Hoe langer de huidige situatie aanhoudt, hoe moeilijker het wordt om de formule te behouden. Er bestaat ook een plan om de play-offs in te korten. 

Nog een mogelijkheid is om enkel de laatste speeldag door te laten gaan en dan de eindbalans op te maken. In dat scenario zou Club Brugge dus al zeker zijn van de titel. De Pro League houdt er tot slot ook nog rekening mee dat er na 29 speeldagen in 1A en 28 speeldagen in 1B een streep getrokken worden onder de competities. Die laatste opties hebben echter enorme financiële en mogelijk ook juridische gevolgen. Scenario 3 en en vooral 4 zorgen voor onduidelijkheid over promotie, degradatie en de verdeling van de Europese tickets.

Er moet woensdag nog geen beslissing verwacht worden. Het blijft wachten op richtlijnen van de federale overheid.

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox