Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pro League neemt akte van competitieverbod

Pro League neemt akte van competitieverbod

Sport
06/05/2020

De raad van bestuur van de Pro League deed eerder al de unanieme aanbeveling om na 29 speeldagen een streep te trekken onder de Jupiler Pro League. De bekrachtiging ervan moest nog gebeuren door de algemene vergadering, maar bij gebrek aan politieke ruggensteun stelde de Pro League een stemming voortdurend uit. Op 15 mei zal de knoop finaal doorgehakt worden, al heeft de Nationale Veiligheidsraad de kastanjes nu al uit het vuur gehaald.

"Het management van de Pro League en de werkgroep die binnen de Pro League werd opgericht om de sportieve en financiële gevolgen van de coronacrisis te bestuderen, nemen de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad mee in hun werkzaamheden. De voorstellen van de werkgroep zullen aan de Pro League clubs voorgelegd worden op de Algemene Vergadering van 15 mei", klinkt het woensdag in een communiqué van de Pro League.

Reactie KVK

KVK-voorzitter Joseph Allijns wil het liefst dat de competitie pas in september of oktober start en dan zo snel mogelijk met publiek, ook omwille van het economische aspect. Hij vindt de opschorting tot eind juli een erg goeie zaak. Gezondheid gaat voor, zegt hij.

Auteurs: 
Belga