Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Philippe Clement neemt afscheid met video, Nederlander Alfred Schreuder volgt hem op

Philippe Clement neemt afscheid met video, Nederlander Alfred Schreuder volgt hem op

Sport
03/01/2022

Clement neemt via z'n eigen twitteraccount officieel afscheid van blauw-zwart en kondigt zijn overgang aan naar AS Monaco.

De 47-jarige Clement, die de afgelopen 2,5 seizoenen aan het roer stond bij Club Brugge, ondertekende in het prinsdom een contract voor drie seizoenen, tot 30 juni 2024. Met Johan Van Rumst, Jonas Ivens en keeperstrainer Frederic De Boever volgen er drie assistenten

in zijn zog. Clement volgt in het prinsdom de Kroaat Niko Kovac op, wiens ontslag zaterdag officieel bekendgemaakt werd. Monaco staat na 19 speeldagen pas op een teleurstellende zesde plaats in de Ligue 1 met 29 punten.

Welkom Alfred Schreuder

Club wachtte enkel nog op de bekendmaking van Clements vertrek. Amper enkele minuten later volgde de bevestiging dat de Nederlander Alfred Schreuder hem opvolgt.

De 49-jarige ex-assistent van FC Barcelona werkte eerder zes jaar lang bij Twente, onder meer als hulptrainer van Michel Preud'homme en ook een seizoen als hoofdtrainer. Gisterenavond heeft hij de blauw-zwarte equipe vervoegt op stage in Marbella.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere