Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Peter Callant stopt als voorzitter van KVO

Peter Callant stopt als voorzitter van KVO

Sport
18/02/2019

KV Oostende geeft zelf uitleg op zijn website: "Na iets meer dan één jaar voorzitterschap bij KV Oostende heeft verzekeringsmakelaar Peter Callant besloten om zijn functie over te dragen aan Frank Dierckens, één van zijn ondervoorzitters. Dierckens is als CEO van Diaz Sunprotection al drie seizoenen sponsor van KV Oostende. Begin dit seizoen nam hij al 10% aandelen van Peter Callant over en nu engageert de ondernemer uit Tielt zich nog verder bij de club. Hij wordt hoofdaandeelhouder en ook voorzitter. Peter Callant wil zich na een zeer intens jaar opnieuw meer kunnen toeleggen op zijn verzekeringsbedrijf."

Verrassend voor de buitenwereld

Voor de buitenwereld zal het nieuws van de voorzitterswissel even verrassend komen als de overname van KV Oostende bijna dag op dag 1 jaar geleden. Na 12 fysiek en mentaal zeer intensieve maanden heeft KVO-voorzitter Peter Callant besloten om zijn functie neer te leggen. Hij geeft de fakkel door aan Frank Dierckens, die het voorbije seizoen al ondervoorzitter van de club was geworden. Deze functie-overdracht is een bewuste keuze van de aftredende voorzitter om zakelijke redenen.

Callant wil zich enerzijds opnieuw 100% kunnen focussen op zijn eigen bedrijf, anderzijds effent hij graag de weg om de financiële basis van KV Oostende nog te versterken. Frank Dierckens neemt niet alleen de functie van voorzitter over. Hij verwerft ook alle aandelen van Peter Callant en voert meteen een kapitaalsverhoging door. (lees verder onder de tweets)

Callant: 12 intense maanden geweest

Peter Callant, uittredend voorzitter, geeft wat uitleg bij zijn stap terug: “Het voorzitterschap van KV Oostende heb ik altijd met volle inzet op mij genomen. Vandaag mogen we trots zijn op wat er extra-sportief is gerealiseerd. We maakten ook sportief de goeie keuzes op het vlak van coaching-staf en management. Maar de voorbije weken is gebleken dat de combinatie met mijn functie als CEO van Callant Verzekeringen & Financieel Advies steeds zwaarder zou worden. De transferperiode, het licentiedossier, de budgetcontrole, de uitbouw van het team, het businessnetwerk en de uitgebreide extra-activiteiten zijn allemaal wat veel geworden.

Bovendien kunnen we KVO nu financieel nog sterker maken. Frank Dierckens zal het laatste luik van de sanering binnen de club rond maken en kan daarna voortbouwen op de basis die we afgelopen jaar hebben gelegd. Ik moet hem bedanken dat hij de leiding wil nemen om die stap naar het volgende niveau te zetten. KVO zal altijd op mij kunnen blijven rekenen als sponsor. Zelf leg ik me nu opnieuw toe op de expansie van Callant Verzekeringen en Financieel Advies, waar we ook voor een nieuwe overname staan.”

Wie is Frank Dierckens, de nieuwe hoofdaandeelhouder?

Frank Dierckens is al langer verbonden aan KV Oostende. In het seizoen 2015-2016 maakte hij kennis met de club, toen KVO voor het eerst play-off 1 speelde in het Schierveldestadion van SV Roeselare. Hij raakte onmiddellijk gecharmeerd door de sfeer en de mogelijkheden van de club en sloot met algemeen directeur Patrick Orlans meteen een centurion partnership af. Intussen is zijn bedrijf Diaz Sunprotection, gespecialiseerd in raamdecoratie en zonnewering, één van de belangrijkste (shirt)sponsors geworden.

Toen gewezen voorzitter Marc Coucke KV Oostende over liet, kocht Frank Dierckens 5% van de aandelen, later nam hij nog eens 5% extra over van Peter Callant. Op vraag van Patrick Orlans kwam hij de club intussen ook versterken als ondervoorzitter. Nu wordt de Tieltse ondernemer dus hoofdaandeelhouder en voorzitter van KV Oostende.

Als voetballiefhebber had ik altijd al de ‘goesting’ om me verder te engageren in een club. Betrokken zijn bij de ontwikkeling van een visie, deel uitmaken van de structuur en beslissingen nemen. Dat engagement vloeit voort uit mijn geloof in de rendabiliteit van een voetbalclub en de kracht om via de sport ook zakelijk progressie te maken. KV Oostende kan met de gezonde ondernemersgeest van een aantal betrokken mensen een vaste waarde worden in de subtop van de Belgische Pro League.”

Steun voor Frank Dierckens

De KVO-supporters van supportersvereniging Kustboys KVO roepen op om de nieuwe voorzitter te steunen. Je leest hun brief hieronder:

 

Lees ook: 

Auteurs: