Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parcours Dwars door Vlaanderen wordt ingekort

Parcours Dwars door Vlaanderen wordt ingekort

Sport
20/11/2017

Eerder werd al bekend dat Dwars door Vlaanderen volgend jaar van datum zou veranderen. De wedstrijd verhuist van de woensdag voor de E3 Harelbeke, naar de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen (28 maart 2018).

"We hebben enorm aan de kar gesleurd om Dwars door Vlaanderen op deze datum te krijgen en ook om ervoor te zorgen dat deze koers uitgroeide tot een WorldTourwedstrijd", zegt Vandenhaute. "Als het aan mij ligt wordt de wedstrijd nog verder ingekort. Zelfs naar 160 kilometer. De koers situeert zich immers vier dagen voor de Ronde van Vlaanderen. De renners die op zondag rijden kunnen zo ook vol gaan op de woensdag daarvoor. Het is aan de renners hoe zij op dit nieuwe parcours gaan reageren. Dwars door Vlaanderen behoudt ook zijn eigen identiteit. Enkele hellingen die de Ronde van Vlaanderen de afgelopen jaren links liet liggen, hebben we nu opgenomen in het parcours van Dwars door Vlaanderen."

De semi-klassieker komt nog steeds aan in Waregem, en ook de laatste 30 km - met het Vossenhol, de Holstraat en de Nokereberg - blijven ongewijzigd. In de aanloop vinden er wel veranderingen plaats. De Oude Kwaremont en de Paterberg zitten niet in het parcours, wel de Knokteberg, de Kluisberg en de Kruisberg, maar dan de asfaltversie.

 

Auteurs: