Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostendse roeiclub viert 150-jarig bestaan

Oostendse roeiclub viert 150-jarig bestaan

Sport
22/08/2021

Bij de oprichting van de roeiclub werden regatta’s georganiseerd om roeisport populair te maken. Die traditie is lang blijven bestaan en dit weekend was er tijdens de feestweek opnieuw een internationale Roeiregatta op het kanaal Oostende-Brugge, bij het nieuwe gebouw van de roeiclub.

Tijdens de internationale regatta roeiden de acht-riem mannen van roeiclub Oostende naar een verdienstelijke 4e plaats, de 4-riem vrouwen verging het een stuk beter. Na een spannende strijd met Gravelines uit Frankrijk haalden ze het met vier honderdsten verschil.

Beach Sprint Rowing

De Oostendse roeiregatta is dus zelfs tot ver buiten de landsgrenzen gekend, maar de roeiclub van Oostende blijft innoveren. Zo organiseerden ze deze week nog een nieuwe en unieke roeivorm: de Beach Sprint Rowing competitie. Bij deze nieuwe roeivorm sprint de ‘runner’ eerst 50 meter naar de boot, slalomt daarna 250m om daarna in een rechte sprint terug naar het strand de varen. Eens de roeiers het strand hebben bereikt, sprint een van de roeiers naar de aankomst om voor de buzzer te finishen.

De Beach Sprint Rowing Competitie is al een klein voorsmaakje voor het Olympisch programma van 2028, waar dit event zou aan toegevoegd worden. Wie weet zien we binnen 7 jaar dus enkele Oostendse roeiers schitteren in Amerika op die Olympische Spelen.

Auteurs: 
Simon Bossuyt
Celien Tanghe