Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook Club Brugge begint aan nieuw seizoen

Ook Club Brugge begint aan nieuw seizoen

Sport
20/06/2022

Een aantal nieuwkomers voor de debuterende coach Carl Hoefkens, zoals de Nederlander Bjorn Meijer en de Spanjaard Ferran Jutgla die overkomt van Barcelona. Elf internationals ontbreken nog, de meesten sluiten aan op stage in Wageningen, in Nederland.

Carl Hoefkens: "Ik ben fier om hoofdcoach te zijn van Club Brugge. Dan ben je zelf ook ongelooflijk ambitieus en vooruitstrevend. Dan wil je de volgende successen zo snel mogelijk gaan bereiken, en dat is de vierde opeenvolgende titel.  "Het is wel belangrijk om iedereen vanaf de eerste dag op scherp te zetten. Iedereen weet waar we naartoe willen, en hoe het gaat gebeuren. Je praat ook heel veel met spelers. Probeer ik dan Ruud Vormer te overtuigen om te blijven ? Nee, ik probeer Ruud Vormer de beste keuze te laten maken, voor zichzelf. Ik probeer hem zo fit mogelijk te krijgen. En ik wil dat Ruud zich ongelooflijk amuseert, en die jonge gasten beter maakt. Waar we gaan staan bij het einde van de voorbereiding, en het begin van het seizoen, dat gaan we zien. Op dit moment ben ik ongelooflijk tevreden over Ruud."

Maar Vormer is niet het enige vraagteken natuurlijk. Of Charles De Ketelaere en Noa Lang nog lang in Westkapelle zullen rondlopen, dat zullen we de volgende weken te weten moeten komen. De eerste match is op 17 juli, de Supercup tegen Gent. Op 22 juli begint de nieuwe competitie. 

Auteurs: