Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onvrede bij finalisten bekerfinale: "gebruikt als melkkoe"

Onvrede bij finalisten bekerfinale: "gebruikt als melkkoe"

Sport
18/02/2018

In een gezamelijk persbericht tonen Knack Roeselare en Noliko Maaseik hun onvrede: 

De vele financiële motieven die de Belgische Volleybalbond, en bij uitbreiding Topvolley Belgium en Volley Vlaanderen, heeft om de Liga stokken in de wielen te steken gaan we niet opsommen. Maar hier ligt wel de grond van alle discussies.

Wij, Noliko Maaseik en Knack Roeselare, als twee van de  belangrijkste clubs uit België, zijn dit spelletje van Belgische Volleybalbond meer dan beu.

Daarom formuleren we volgende eisen om het voortbestaan en een verdere ontwikkeling van het professionele volleybal in België veilig te stellen:

1/ De organisatie van de Liga A wordt  aan de Volley Liga toevertrouwd zonder inmenging van de Volleybalbond.

2/Wij willen geen bekerfinale meer spelen waarbij er maar 1 500 euro prijzengeld wordt voorzien per finalist op meer dan 300 000 euro inkomsten.

3/ Wij eisen via de Volley Liga inspraak én compensatie voor de clubs die spelers vrijgeven voor de nationale ploeg.  Spelers die notabene door de clubs worden doorbetaald  als ze voor de nationale ploeg spelen.

Dit moet onmiddellijk van kracht worden zonder verdere palaver.

We betreuren het om via deze weg en om op dit moment onze mening te moeten ventileren, maar het vertrouwen van beide clubs in de bondsinstanties en zijn leiders  is na de laatste ontwikkelingen volledig weg.  Wij maken ons grote zorgen.

Download de Focus & WTV app