Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Omloop Houtland krijgt andere datum toebedeeld

Omloop Houtland krijgt andere datum toebedeeld

Sport
15/12/2020

Normaal gezien viel de categorie 1.1-koers steevast op een woensdag. Maar volgend jaar heeft het wereldkampioenschap wielrennen plaats in ons land en stond op woensdag 22 september de Mixed Relay op het programma. Om die concurrentie te vermijden krijgt de Omloop van het Houtland een andere datum toebedeeld, één waar ze zich in Lichtervelde wel kunnen in vinden.

Anticiperen

"Wij hadden eerder al opgevangen dat de kans bestond dat wij van de UCI enkel toestemming zouden krijgen om op donderdag 23 september 2021 te organiseren en dus niet op onze gebruikelijke datum", meldt Wim Deblaere van het organisatiecomité Flandria Lichtervelde. "Dat is ondertussen een feit. In startplaats Middelkerke is er op donderdag echter de wekelijkse markt dus moeten we daar wat anticiperen. Het vertrek zal wel op het Epernayplein gegeven worden. Ter hoogte van onze aankomstzone op de Markt van Lichtervelde is een school gehuisvest. Dus daar moeten we ook anticiperen aangezien er op dondernamiddag wel les gegeven wordt, wat niet het geval is op woensdagnamiddag."

De Omloop van het Houtland is aan zijn 75e editie toe, het organisatiecomité bestaat 100 jaar. "Wij voeren nu al gesprekken met de wielerploegen. De interesse is groot. Na een jaar van niet organiseren hopen wij te kunnen uitpakken met een prachtuitgave in 2021. De Omloop van het Houtland kwam er niet in 2020. Pas in allerlaatste instantie hebben wij die beslissing genomen.

Auteurs: 
Belga