Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe fusieclub Basket SKT Ieper

Nieuwe fusieclub Basket SKT Ieper

Sport
13/06/2020

Beide clubs lijken tevreden met de fusie. Blue Cats Ieper was vragende partij omwille van structurele problemen binnen de club en Melco Ieper stond al langer open voor een fusie om het basketnetwerk in Ieper verder uit te bouwen.

Naast het gemeenschappelijk gebruik van de Stedelijke infrastructuur – de Ieperse Stedelijke Sporthal - was de mogelijkheid om jongens en meisjes samen de basketbalsport aan te bieden een bijkomende troef. Bovendien biedt de fusie de mogelijkheid om een sportieve meerwaarde aan te bieden aan Ieper, een gekende basketstad.

De samensmelting is voor beide partijen dus een win-winsituatie. De coronacrisis kon wel de competitie verstoren maar niet de fusiegesprekken. Beide ploegen zijn dan ook blij dat ze de fusie goed hebben kunnen afronden en met fierheid lanceren ze de nieuwe fusieclub: Basket SKT Ieper.

Nieuwe aanwinst 

Melco Ieper domineerde afgelopen seizoen Top Division One en bereikte de bekerfinale. Blue Cats Ieper speelde met de hoogste damesploeg in eerste landelijke. 

De nieuwe fusieclub stelde verder ook een nieuwe aanwinst voor. Het gaat om Pape Mbaye, een 26-jarige Senegalees die de afgelopen drie jaar bij het Spaanse CB Tarragona speelde. 

Auteurs: 
Maxim De Roo