Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nierynck niet langer trainer van KVK Westhoek

Nierynck niet langer trainer van KVK Westhoek

Sport
08/03/2016

Maandagavond werd het ontslag van Nierynck besproken op de sportieve commissie van de vierdenationaler, en daarna ook aanvaard. "Johnny was enorm ontgoocheld in de spelersgroep na die opdoffer in Ronse," vertelt de voorzitter van de sportcommissie Johan Tavernier. "Hij zag het niet meer zitten om nog resultaten te halen, en besloot dan maar om zijn ontslag aan te bieden."

KVK Westhoek blaast warm en koud dit seizoen. De ploeg was met ambitie aan het seizoen begonnen, en hoopte van de topdrie te halen, om zo te promoveren naar de hoogste amateurklasse. Voor Nieuwjaar zag alles er goed uit, maar sinds de jaarwissel liep het voor geen meter meer. Westhoek haalde amper 1 op 21. Met nog zes wedstrijden voor de boeg staat Westhoek nu zesde, op zes punten van het nummer drie, Knokke.

Voorlopig neemt T2 Yves Logie het sportieve roer in handen. "Wij hopen dat de spelers nog voor de premies gaan spelen, en nog voldoende eergevoel hebben om iets te maken van dit seizoen. We gaan voor een nieuwe trainer niet over een nacht ijs. We willen een trainer die gaat meebouwen aan de ploeg voor volgend seizoen. Hij krijgt inspraak, maar wel binnen de marges van het budget," besluit Tavernier.

Auteurs: 

Operatie Oeganda, binnenkort op Focus en WTV