Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nederlandse Lucinda Brand wint Brico Cross in Bredene

Nederlandse Lucinda Brand wint Brico Cross in Bredene

Sport
29/12/2018

"Het parcours lag er best wel zwaar bij. Dat ik daarop mijn vijfde zege al boek, moet ik koesteren. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Alles lukt en dat was vandaag weer het geval", verklaarde Brand na afloop. "Ik had aan Loes Sels een stevige brok om handen, maar uiteindelijk slaagde ik er toch in om haar achter mij te laten."

Liv bedanken

De Nederlandse stak haar fiets in de lucht toen ze de meet te voet overschreed. Een eresaluut voor fietssponsor Liv, want vanaf 1 januari gaat de Sunweb-ploeg met een andere fietsconstructeur, Cervélo, in zee. "Ik heb zes jaar op een Liv-fiets gereden. Ik had een goede band met Liv en ik stond er dan ook op om hen op deze manier te bedanken", lachte Brand.

Hevige rugpijn

Loes Sels moest tevreden zijn met de dichtste ereplaats. "Het ging in het begin heel goed, maar eens in de slotronde kreeg ik hevige rugpijn. Ik kon zo niet reageren wanneer Brand ging versnellen. Mijn rug moet eens goed onder handen genomen worden. Maar ik mag niet klagen over mijn vormpeil. De tempoversnellingen kan ik nog niet goed aan. Een werkpuntje voor 2019", besloot Sels.

Auteurs: 
Belga

Volg de Focus en WTV festivalreporter