Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Morgen Club-Leverkusen: "Ze zijn een kwaliteitsvolle tegenstander"

Morgen Club-Leverkusen: "Ze zijn een kwaliteitsvolle tegenstander"

Sport
06/09/2022

Alleen Clinton Mata ontbrak vanmorgen op training door een blessure. Hij zal er wellicht ook niet bijzijn tegen Leverkusen.

De Duitsers zijn slecht aan het seizoen begonnen. Amper 3 op 15 en uitgeschakeld in de beker. Maar dat betekent niets voor de match van morgen, zegt coach Carl Hoefkens van Club Brugge: "Zij gaan de Champions League in met een nieuw gegeven. Het is voor hen ook een grote uitdaging. Zij hebben heel veel individuele kwaliteiten. Misschien is op dit moment het vertrouwen in de ploeg niet top. Maar als je kijkt wat zij met deze ploeg vorig seizoen hebben gedaan, dan is het gewoon een heel kwaliteitsvolle ploeg."

Vorig seizoen is Leverkusen als derde geëindigd in de Bundesliga. Maar als Club z’n ambitie wil waarmaken om te overwinteren in de Champions League, dan moet het morgen wel punten pakken.

Moeilijke tegenstanders

Porto en Atletico Madrid zijn de andere stugge tegenstanders in de groep. "Het zijn drie heel erg moeilijke tegenstanders," weet doelman Simon Mignolet, "maar we maken wel in elke wedstrijd een kans als we top zijn. Maar het zal telkens een heel erg moeilijke tegenstander zijn, omdat zij telkens ook telkens top zullen zijn."

"Als je tegen het grote Real Madrid of het grote PSG speelt, kan het wel eens zijn dat je gebruik kan maken van een minder gemotiveerde tegenstander of een tegenstander die het te licht zou kunnen opnemen. Ik denk dat dat in deze groep niet het geval zal zijn."