Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Michael Vanthourenhout kopman bij Marlux-Bingoal

Michael Vanthourenhout kopman bij Marlux-Bingoal

Sport
11/09/2018

Zeven tweede of derde plaatsen en één zege, in een losse cross, in Lebbeke. "Michael is een groot talent, ik geloof in hem en hij is nu absolute kopman van onze ploeg", zei Jurgen Mettepenningen.

Zilveren medaille

"Dat betekent veel voor mij", aldus Vanthourenhout die als enige alleen het woord kreeg op de persvoorstelling. "Dat is zeker speciaal en een gevolg van die zilveren medaille. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik dat kopmanschap waard ben. Dat WK was een grote opluchting voor mij, ik kende een seizoen met veel ups and downs en wilde op het WK mijn seizoen goed maken. Met die zilveren medaille is me dat gelukt. Komend jaar wil ik meer regelmaat aan de dag leggen."

De grote twee

Zondag volgt met Geraardsbergen de eerste cross. "Het is belangrijk om een goede start te maken", weet Vanthourenhout. "Dat geeft vertrouwen. Natuurlijk, het is een beetje koffiedik, je start toch met veel vraagtekens en je wil weten waar je staat ten opzichte van de andere renners. Ik heb een goede zomer achter de rug, wedstrijden afgewerkt van een iets hoger niveau en goed gereden. Ik hoop dat me dat sterker heeft gemaakt zodat ik mijn traditionele dipje tijdens het seizoen niet meer hoef te beleven en ik meer constante prestaties kan neerzetten. Ja, ik zou graag af en toe winnen, maar na die grote twee wordt dat niet gemakkelijk, maar ik moet toch zeker meer kunnen meespelen voor het podium."

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga