Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Melco Ieper verliest thuis van Waregem

Melco Ieper verliest thuis van Waregem

Sport
17/03/2019

Melco Ieper, vijfde in de stand, is met zes zeges op rij de ploeg in de vorm. Tegen koploper Waregem stond er een West-Vlaamse topderby op het programma. Met nog vier wedstrijden voor de start van de play-off was deze wedstrijd voor beide ploegen een interessant duel.

Spannende derby

In het eerste quarter is het aftasten in de West-Vlaamse derby. Melco stapelt enkele foutjes op en Waregem draait nog niet op volle toeren. Bij Ieper valt Anthony Chada op. Ook in het tweede quarter houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Ieper heeft het de handen vol met Brecht Guillemeyn. De kapitein van Waregem is moeilijk af te stoppen. Onder impuls van Kjell Devacht probeert Melco wel het laken naar zich toe te trekken, maar een sterke Lars De Lepeleiere verhindert dit.

Laatste quarter moet beslissen

Ieper start vurig na de pauze en Waregem stopt Melco enkele keren foutief af. Man in vorm Chada weerstaat aan de druk en brengt Ieper zelfs even op voorsprong tegen de virtuele leider Maar aanvoerder Guillemeyn geeft Waregem op het juiste moment ademruimte met een knappe driepunter. Met 52-57 op het scorebord moet alles dan maar beslist worden in het laatste quarter. In het slot lijkt de veer van Ieper wel gebroken. Louis Hazard houdt de kloof op vier punten. Het publiek gelooft er nog in maar de seconden tikken snel weg. Goed samenspel van Waregem en Marien geeft de genadestoot. Waregem wint met 72-79 na een felbevochten derbystrijd.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker