Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meesseman en Mestdagh kampioen in WNBA

Meesseman en Mestdagh kampioen in WNBA

Sport
11/10/2019

De partij werd gespeeld in de Entertainment and Sports Arena van Washington, in het bijzijn van 4.200 toeschouwers onder wie ook de Belgische Ann Wauters, WNBA-kampioen in 2016. Die zagen hoe de 26-jarige Meesseman, bezig aan haar zesde seizoen in Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie, samen met haar ploegleden na een beklijvende en beslissende vijfde wedstrijd de eindoverwinning binnenhaalde. Daarmee wonnen de Mystics in totaal drie van de vijf finaleduels.

De wedstrijd bleef de hele tijd erg spannend. De Washington Mystics kwamen aanvankelijk op achterstand te staan, maar haalden die onder impuls van Meesseman beetje bij beetje in. De speelsters van Mike Thibault slaagden erin om zich vrij te maken waardoor Washington uiteindelijk voorbij de rivalen raakte.

Meesseman is MVP

De 26-jarige basketbalster Emma Meesseman is verkozen tot MVP, de beste speelster, van de finale van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie. Sinds 2013 vult Meesseman haar Europese seizoen aan met een campagne in de WNBA bij Washington. In de finale nog was de center van 1m93 in 26 minuten goed voor 22 punten, 3 rebounds, 3 assists en 2 blockshots.

Vorig jaar gaf ze de voorkeur aan het WK met de nationale ploeg van België en grepen de Mystics in de finale naast de titel. Coach Mike Thibault noemde Meesseman toen het ontbrekende puzzelstukje. "Ik ben niet het ontbrekende puzzelstukje, ik ben gewoon een speelster die haar ploeg geholpen heeft om het kampioenschap te winnen", verklaarde ze bij het in ontvangst nemen van de trofee voor MVP van de finale. "Zij zijn mijn familie nu en ik wil dit delen met hen, ik hou van hen. Het enige dat telde, was de kampioenstitel."

(lees verder onder de tweet)

BEKIJK OOK:

Auteurs: