Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Makarenko van KV Kortrijk naar Anderlecht

Makarenko van KV Kortrijk naar Anderlecht

Sport
14/04/2018

De recordkampioen plukt de Oekraïner, naar eigen zeggen, weg voor de neus van twee clubs uit de top vijf van de Bundesliga.

De 26-jarige Makarenko is een jeugdproduct van Dinamo Kiev, maar kon nooit helemaal doorbreken bij de Oekraïense topclub. Nadat zijn contract in Kiev op 1 januari 2017 afliep, zat hij zelfs een half jaar zonder club.

Revelatie in de Jupiler Pro League

Kortrijk bood vorige zomer soelaas en onder coach Glen De Boeck ontpopte de middenvelder zich tot een revelatie in de Jupiler Pro League. Makarenko kwam dit seizoen tot 29 officiële optredens voor de Kerels en wekte zo de belangstelling van Anderlecht.

Zelf was de drievoudige Oekraïense international heel tevreden met de overgang. "Toen Luc Devroe mij polste om voor Paars-Wit te voetballen, was ik meteen overtuigd van het nieuwe project. RSC Anderlecht is de grootste club van het land. Ik wil mijn steentje bijdragen om gestalte te geven aan het nieuwe Anderlecht."

Ook Luc Devroe, pas sinds vorige week officieel in dienst bij Anderlecht, was tevreden. Hij wilde Sergiy Serebrennikov, de zaakwaarnemer van Makarenko, nog bedanken om de overgang mogelijk te maken.

Auteurs: