Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lendelede verliest van rechtstreekse concurrent

Lendelede verliest van rechtstreekse concurrent

Sport
03/02/2019

Lendelede begint goed en het neemt in de eerste set een comfortabele voorsprong met 20-12. De bezoekers uit Charleroi geven zich niet gewonnen en komen nog terug. Zo krijgen we een thriller op het einde van set twee waarin Yasmine Tomme haar team naar de setwinst sleurt.

In de tweede set lijkt Charleroi wakker geschud en het neemt telkens een minieme voorsprong. Lendelede vindt een antwoord op het Waalse geweld en het neemt opnieuw de bovenhand bij een 21-18 stand. Het lukt de thuisploeg niet direct om het af te maken, maar bij 24-23 haalt Julie Smeets de tweede set binnen.

Charleroi voert de druk wat op in de derde set en dat werpt z’n vruchten af. Halfweg staat het 11-16. Lendelede reageert, maar slaagt er niet meer in om de kloof te dichten. Loladina Zwaanswijk maakt bij 16-24 een fout en dat levert de bezoekers de derde set op.  

In de vierde set grijpt Charleroi Lendelede meteen bij de keel. Lendelede maakt te veel fouten om mee te kunnen strijden. In de allesbeslissende vijfde set ligt de foutenlast van Lendelede net iets hoger dan die van de bezoekers en dan kan Laura Milos de laatste set en de match binnenhalen met 12-15.

Lendelede verliest een belangrijk duel om het behoud en dat komt hard aan.

 

 

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Arnd Leroy