Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lampaert wint zevende etappe in Tour of Britain

Lampaert wint zevende etappe in Tour of Britain

Sport
11/09/2021

De 30-jarige West-Vlaming was na 194,8 kilometer van Hawick naar Edinburgh de snelste van een kopgroep van drie. De Amerikaan Matteo Jorgenson werd tweede, de Engelsman Matthew Gibson derde.

Wout van Aert finishte in de  Schotse hoofdstad op 1:51 als zevende, net na Ethan Hayter (INEOS Grenadiers). Die 22-jarige Engelsman blijft leider, met vier seconden voor op Van Aert. De Fransman Julian Alaphilippe is op 21 seconden derde. De 16e Ronde van Groot-Brittannië eindigt zondag in Schotland met een 173 kilometer lange tocht van Stonehaven naar Aberdeen. Daar wordt een massasprint verwacht.

'Voor Aloïs'

"Het was een lange en lastige etappe met veel wind, smalle wegen, veel klimmetjes zonder vlakke stukken, maar we hebben goed werk geleverd", grijnsde Lampaert na zijn overwinning. "De laatste 15 kilometer bestookten we elkaar met aanvalletjes. Toen ik ging, kon enkel Jorgenson antwoorden. Gibson kwam de zaken nog wat vermoeilijken, maar ik bewaarde mijn koel", vervolgde de renner van Deceuninck - Quick-Step, die zijn zege opdroeg aan zijn zoontje Aloïs. Yves Lampaert doet zo veel vertrouwen op met het oog op het WK in eigen land.

Auteurs: 
Belga