Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KVO pakt spectaculair punt, KVK onderuit tegen Westerlo

KVO pakt spectaculair punt, KVK onderuit tegen Westerlo

Sport
12/03/2023

EUPEN 4-4 KV OOSTENDE 

In het Kehrwegstadion werd Thierry Ambrose voor het kwartier neergehaald door Davidson in het zestienmetergebied. De KVO-aanvaller zette de strafschop om: 0-1. Anton Tanghe kreeg vijf minuten voor de pauze een rode kaart nadat hij de doorgebroken N'Dri tegen het gras duwde, waardoor KV Oostende met tien man moest voortspelen. Eupen profiteerde in de toegevoegde tijd van de eerste helft van de manmeersituatie. Djeidi Gassama jaste de 1-1 in de rechterwinkelhaak.

Toch gaven de bezoekers zich niet gewonnen. In de 56e minuut duwde Théo Ndicka de 1-2 tegen de netten. Drie minuten later zorgde Smail Prevljak met het hoofd voor de gelijkmaker. KV Oostende bleef echter aandringen. Hornby buffelde het leer binnen: 2-3. Maar Boris Lambert kopte de Oostkantonners alsnog langszij. Regan Charles-Cook leek Oostende de doodsteek te geven. Maar dat was buiten Matej Rodin gerekend, na een corner trapte de verdediger de 4-4 tegen de touwen.

WESTERLO 3-1 KV KORTRIJK

KV Kortrijk-middenvelder De Neve zorgde voorbij het halfuur voor het eerste grote doelgevaar in het Kuipje. Zijn afstandsschot raakte de buitenkant van de paal. Even later leverde Bolat de bal zomaar in bij Kadri, de Westerlo-doelman verhinderde met een save dat zijn blunder in de 0-1 resulteerde. Westerlo kwam op slag van rust op voorsprong. Perdichizzi kopte op hoekschop het leer door, onder druk van Vaesen trapte Tsuyoshi Watanabe de bal over de eigen doellijn.

In de tweede helft liet Vaesen de promovendus nog twee keer juichen, eerst in de rebound met het hoofd en daarna met een streep. De spits vervangt de vertrokken Foster uitstekend. Het doelpunt van Massimo Bruno leverde KV Kortrijk niets op. 

KV Oostende telt nu 24 punten en bekleedt de zestiende plaats. Een plek hoger, net boven de degradatiezone, staat KV Kortrijk met 27 punten. 

Auteurs: 
Belga
Brian Dewulf