Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KVO ontslaat Dennis van Wijk

KVO ontslaat Dennis van Wijk

Sport
02/03/2020

Dennis van Wijk werd pas op 31 december 2019 trainer bij KV Oostende, hij volgde toen de Noor Kare Ingebrigtsen op. Er was een overeenkomst tot en met het einde van het seizoen. De Nederlander begon aan zijn derde periode als KVO-trainer.

Oostende is gezakt naar de voorlaatste plaats in de hoogste klasse met 22 punten en verkeert dus in acuut degradatiegevaar. KVO verloor afgelopen weekend nog met 3-1 tegen Antwerp.

“Met van Wijk kozen we voor iemand die de competitie én de club kende, dat vonden we toch wel belangrijk,” aldus voorzitter Frank Dierckens. “We waren er ook van overtuigd dat zijn aanpak de juiste zou zijn voor deze spelersgroep. Iemand die de focus legde op hard werken en discipline. Tijdens de stage in Spanje werd de basis gelegd voor wat een goed einde van het seizoen moest worden. We moeten nu echter vaststellen dat de mayonaise met de spelersgroep niet helemaal pakte en dat we slechts 4 op 21 behaalden.

Dan hadden we twee keuzes: verder werken en hopen dat we in de laatste twee wedstrijden punten zouden pakken of toch ingrijpen om zo het tij te doen keren. We kozen voor de laatste optie. Ik kan Dennis niets verwijten inzake inzet en werkkracht en we zijn hem ook dankbaar dat hij deze opdracht aanvaard heeft. Maar als de resultaten en het spel niet zijn wat we ervan verwachtten, dan moet je durven een keuze maken en dat hebben we ook gedaan. Het is nu aan de spelersgroep om in de laatste twee matchen alles op alles te zetten om zo het behoud te verzekeren.

We rekenen alvast op de steun van de supporters om zaterdag voor een kolkende sfeer te zorgen. Allemaal samen moeten we er honderd procent voor gaan.”

Frank Dierckens is vanavond één van de centrale gasten in ons programma Offside

Auteurs: 
Redactie