Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KVO heeft met Oostenrijker nieuwe spits beet

KVO heeft met Oostenrijker nieuwe spits beet

Sport
21/06/2020

De eerste transfer onder de nieuwe clubleiding van KV Oostende is een feit. Met Marko Kvasina haalt het een jonge spits, een speler die perfect in de nieuwe strategie van de club past. Kvasina speelde twee seizoenen voor de Oostenrijkse eersteklasser SV Mattersburg, waar KVO hem nu wegplukt. 

Debuut op 17-jarige leeftijd

De carrière van de 23-jarige Oostenrijker begon al vroeg. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij bij topclub Austria Wien. Drie seizoenen lang speelde hij er zichzelf in de kijker, waarna het Nederlandse FC Twente de spits wegplukte uit Oostenrijk. Na één seizoen in de Nederlandse Eredivisie keerde Marko terug naar de Oostenrijkse heimat.

"Pro League ideale volgende stap"

Na twee seizoenen in Oostenrijk, vindt Kvasina het tijd voor een nieuwe stap in z'n carrière.  “Ik kijk er in elk geval naar uit. De tijd was aangebroken om de Oostenrijkse competitie om te ruilen voor een hoger aangeschreven competitie. De Belgische Pro League is dan de ideale volgende stap voor mij. Een sterke competitie met veel goede, jonge spelers die kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Gauthier legde mij uit dat dit ook helemaal is waar het nieuwe project van KVO voor staat. Ook trainer Alexander Blessin overtuigde mij in een persoonlijk gesprek. Hij wist perfect wat mijn kwaliteiten zijn en wat hij van mij kan verwachten en dat schenkt mij heel wat vertrouwen.”

Auteurs: 
Redactie