Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KVK wint, Cercle verliest, KVO speelt gelijk

KVK wint, Cercle verliest, KVO speelt gelijk

Sport
26/12/2018

Essevee kwam kort voor de rust op 0-1 langs de Fin Urho Nissilä. Op het uur maakte Hicham Faik met een vrije trap 0-2 voor de bezoekers. Kort daarna lukte Ilombe Mboyo de aansluitingstreffer. Het was voor de Kerels het startsein van een knappe comeback. Dankzij doelpunten van Christophe Lepoint (72.), opnieuw Mboyo (73.) en Teddy Chevalier (89.) werd het nog 4-2. Kortrijk staat voorlopig negende (28 ptn), Zulte Waregem dertiende (20 ptn).

STVV deed met het oog op play-off 1 geen al te beste zaak. De Limburgers raakten niet verder dan 1-1 op het veld van Oostende. Jordan Botaka knalde zijn team al na vier minuten op voorsprong. Twintig minuten later kreeg diezelfde Botaka dé kans op de 0-2 maar hij faalde vanaf de stip. Oostende kwam in minuut 33 langszij via Laurens De Bock, die met het hoofd Steppe vloerde.

Cercle Brugge ten slotte ging voor eigen publiek onderuit tegen Eupen. Mamadou Fall zette de Panda's na ruim een kwartier op voorsprong en besliste zo meteen de wedstrijd. Beide ploegen gaan het nieuwe jaar in met 25 punten.

 

 

 

Auteurs: 

Volg de Focus en WTV festivalreporter