Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KV Kortrijk mist efficiëntie tegen Cercle Brugge

KV Kortrijk mist efficiëntie tegen Cercle Brugge

Sport
28/10/2018

KV Kortrijk begon het best aan de wedstrijd, met kansen voor Van der Bruggen, Stojanovic en Avenatti. Doelman Nardi van Cercle Brugge had enkele knappe reddingen nodig om zijn ploeg gelijk te houden. Maar na iets meer dan een half uur kreeg Kortrijk toch wat het verdiende. Avenatti bediende D'haene, die zijn schot van de lijn gekeerd zag, maar Stojanovic was goed gevolgd en kopte de 0-1 binnen.

75% balbezit in de eerste helft en rusten met 0-1, het leek een mooie avond te worden voor Kortrijk. Toch kregen we in de tweede helft een ander spelbeeld. Cercle kwam sterk uit de kleedkamer en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Gakpé scoorde de 1-1, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Een al dan niet correcte beslissing, de VAR greep niet in, tot woede van het thuispubliek. 

Toch kreeg Cercle ook wat het verdiende. Een sterke Kylian Hazard bediende ex-Kortrijkspeler Mercier en die maakte er 1-1 van. Cercle ging nog op zoek naar de winning-goal, maar het was Chevalier en De Sart die er nog het dichtst bij waren voor Kortrijk. Nardi hield zijn ploeg recht en de punten werden verdeeld.

KVK staat nu achtste met 15 punten, Cercle elfde met 13 punten.

Auteurs: 
Simon Bossuyt