Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KV Kortrijk heeft nieuwe aanvaller en middenvelder

KV Kortrijk heeft nieuwe aanvaller en middenvelder

Sport
06/10/2020

De 21-jarige Gambiaanse aanvaller Muhammed Badamosi komt over van het Marokkaanse FUS Rabat. De 20-jarige Malinese middenvelder Sambou Sissoko maakt de overstap van Djoliba AC, een topclub in zijn thuisland. Badamosi, een centrumspits van 1m96, ondertekende in het Guldensporenstadion een overeenkomst voor vier seizoenen. Bij FUS Rabat kwam hij de voorbije drie seizoenen tot zes goals en vier assists in 56 duels. Hij wordt in Kortrijk verwacht zodra zijn visumprocedure afgehandeld is.

Sissoko, een verdedigende middenvelder, zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2022, met een optie voor nog twee extra seizoenen. Sissoko liet zich vorig jaar opmerken op het WK U20 in Polen. Daar schopte hij het als sterkhouder met zijn team tot de kwartfinales. De middenvelder miste geen enkele minuut voor Mali op dat WK. Ook hij wordt in het Guldensporenstadion verwacht, zodra zijn visumprocedure afgehandeld is. Kortrijk begon het seizoen in de Jupiler Pro League sterk met 10/15. In de voorbije drie duels haalde het maar één punt.

Kortrijk neemt afscheid van Ajagun en Ezekiel

KV Kortrijk heeft dan weer de contracten van middenvelder Abdul Ajagun (27) en aanvaller Imoh Ezekiel (26) in onderling overleg ontbonden. Beide spelers, die nog een contract hadden tot het einde van het seizoen, zijn transfervrij.

 

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox