Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"KSV Roeselare speelt zondag zeker niet"

"KSV Roeselare speelt zondag zeker niet"

Sport
11/09/2019

De club werd dinsdag failliet verklaard door de Ondernemingsrechtbank van West-Vlaanderen. Op de inleidende zitting was niemand aanwezig om de club te vertegenwoordigen. "Dit kan je op zijn minst slordig noemen", meent François. De aanleiding van het faillissement is een oude schuldeiser die naar de rechter trok voor een onbetaalde factuur van 28.283 euro. Die factuur werd ondertussen betaald. "Maar dat is onwettig gebeurd, nu de club onder curatele staat", aldus François. "Dit geld zal moeten worden teruggestort en met externe gelden - niet van de club- worden betaald."

Volgens de curator behoort de training van deze ochtend tot de vrije tijd van de spelers, en deden ze dit niet als werknemers van de club. "Het is bovendien niet zeker of ze hiervoor verzekerd zijn", zegt Francois. "Het is afhankelijk van de polis. In sommige staat duidelijk te lezen dat de verzekering bij faillissement onmiddellijk ophoudt te bestaan."

De West-Vlaamse club meent de beslissing snel ongedaan te kunnen maken. "De bal ligt in hun kamp", aldus de curator. "De club gaat in beroep tegen de beslissing, maar het lijkt me onmogelijk dat de activiteiten deze week nog kunnen worden hervat. Dat zou in theorie ten vroegste dinsdag kunnen. Het is nu aan KSV Roeselare om de rechter te overtuigen."

Bekijk ook