Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KSV Roeselare is gered en speelt morgen tegen Lokeren

KSV Roeselare is gered en speelt morgen tegen Lokeren

Sport
19/09/2019

De club werd vorige week dinsdag bij verstek failliet verklaard, maar tekende beroep aan. Vandaag heeft de rechtbank in Kortrijk geoordeeld dat het faillissement wordt opgeheven. (lees verder onder de uitspraak van de rechter).

 

 

De club, die beweerde dat er op het moment van de faillietverklaring genoeg geld op de rekening stond om de schuldeisers te betalen, zegt dat het faillissement berust op een vergissing. Een redenering die de Kortrijkse rechtbank van koophandel heeft gevolgd. Het faillissement werd ingetrokken. De bestuursleden reageerden opgelucht en vielen elkaar in de armen. (lees verder onder de video)

"Had beter gekund"

De rechter was in zijn vonnis wel streng voor de club. Hij noemde het beleid slordig en veroordeelde de club tot alle gerechtskosten. “Grove nalatigheden? Dat heb ik ook gehoord,” zegt KSV Roeselare-advocaat Johan Vynckier. “We hebben gezegd dat het spijtig was, dat het inderdaad beter had gekund. Er was geld, die vordering van de cateraar had altijd moeten betaald worden."

“Nalatigheid, als je dat zo wil noemen? Ik wil dat niet ontkennen. De schijn van faillissement opgehouden? “Ik denk dat het toch moeilijk is om te zeggen dat een vennootschap failliet is met 1,2 miljoen euro op de rekening.” (lees verder onder de video)

Ook supporters in de zaal

Tijdens het voorlezen van het vonnis waren een tiental KSV-supporters aanwezig in de zaal. Zij reageerden opgelucht. “Ik denk dat ik net als alle supporters zeer opgelucht ben. Het zag er aan het begin van de zitting niet goed uit,” zegt supporter Bert Vander Stichele. “De conclusie was superpositief. We hadden niets anders verwacht, maar ergens heb je toch een bang hart voor de echte uitspraak”.

Herbeleef de uitspraak en de reacties