Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk, Zulte Waregem en Oostende naar laatste zestien

Kortrijk, Zulte Waregem en Oostende naar laatste zestien

Sport
22/09/2016

KV Kortrijk had het niet onder de markt tegen Sprimont uit de eerste amateurklasse. Het won dankzij twee doelpunten van invaller Kagé in de slotfase.

Cercle Brugge ging nipt onderuit tegen Lokeren. Lokeren klom in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar Cercle beet van zich af en kwam kort na de rust op gelijke hoogte. Na een rode kaart voor Diarra trok Lokeren alsnog aan het langste eind, na een own goal van De Schryver: 3-2.

Eersteklasser Eupen leek met duidelijke 0-3 cijfers te gaan winnen bij SV Roeselare, maar in de laatste 5 minuten maakten de West-Vlamingen het nog spannend en kwamen terug tot 2-3. Maar meer zat er uiteindelijk niet meer in. 

Ook Essevee stoot door naar de laatste zestien. Mbaye Leye redde Zulte Waregem tegen Cappellen met een doelpunt in de ultieme slotfase. Het werd 1-2.

KV Oostende ging met 0-2 winnen bij Antwerp. Antwerp begon sterk aan de wedstrijd, maar het was toch Berrier die voor KV Oostende de score kon openen. Halverwege de tweede helft verdubbelde Musona de voorsprong. Antwerp kon geen vuist meer maken. 

Voor KRC Harelbeke is het bekeravontuur afgelopen. Het ging kansloos onderuit tegen Sin-Truiden. Na nog geen half uur spelen, stond Harelbeke al met 0-5 in het krijt. Het werd uiteindelijk 1-6.

Achtste finales

Het programma voor de achtste finales op 30 november ziet er voor de West-Vlaamse ploegen als volgt uit. Club Brugge plaatste zich dinsdagavond al.

  • KV Kortrijk - Moeskroen
  • ASV Geel - SV Zulte Waregem
  • KAS Eupen - Club Brugge
  • AFC Tubize - KV Oostende
Auteurs: