Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk heeft play-off1- lot niet meer in eigen handen

Kortrijk heeft play-off1- lot niet meer in eigen handen

Sport
04/03/2018

Club Brugge – KV Kortrijk: 2-1

Club Brugge begon sterk aan de wedstrijd en het trok onmiddellijk ten aanval. Rond de tiende minuut creëerde Vanaken een goede kans, maar botste op Kaminski. Na 30 minuten kwam Brugge pas echt op dreef. Zowel Denswil als Wesley kregen kansen, maar beide misten ze. Vlak voor de rust kon ook Vormer niet scoren waardoor het aan de rust nog steeds 0-0 stond.

Limbombe bezorgt Club zege

Na de rust was het wel raak voor Club Brugge. Na een knappe pas van Vanaken scoorde Diaby de 1-0. Lang kon de competitieleider niet genieten van zijn voorsprong. Na een penalty maakte Stojanovic er al vlug opnieuw 1-1 van. Tien minuten voor tijd kon Limbombe op aangegeven van Vormer Club opnieuw op voorsprong brengen. In het slot probeerde KVK nog een aantal keren. Maar Club hield stand en behaalde zijn eerste overwinning na 5e opeenvolgende gelijke spelen. Club blijft zo ook leider met 12 punten voorsprong op Anderlecht. KV Kortrijk doet een slechte zaak voor Play-off 1 en staat met nog een speeldag te spelen voorlopig achtste, op 2 punten van de zesde, Standard. De Kerels nemen het volgende week op tegen Charleroi.

Zulte Waregem – Anderlecht: 2-3

Na amper twee minuten stond Zulte Waregem al 0-1 achter. Morioka kopte voor Anderlecht al vlug de openingstreffer in de netten. De thuisploeg begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd, maar Bongonda raakte niet voorbij Sels. Teodorczyk strafte tien minuten later balverlies van Bjørdal genadeloos af en maakte er 0-2 van. Waregem begon hierna meer kansen te creëren. Na een halfuur spelen bracht Baudry Zulte Waregem opnieuw in de wedstrijd met een rake kopbal. Anderlecht zette wel vlug opnieuw orde op zaken en vier minuten later knalde Teodorczyk zijn tweede van de avond binnen.  

Anderlecht kruipt door het oog van de naald

Na de rust liet Franky Dury Kaya invallen om zo offensief wat meer actie te creëren. Anderlecht speelde minder dominant dan in de eerste helft en liet Waregem opnieuw in de match komen. In een spannende slotfase probeerde Waregem nog iets te forceren. Eerst werd het doelpunt van Baudry nog afgekeurd, maar vijf minuten voor het einde maakte Saponjic de 2-3. Olayinka miste dan nog de kans op de gelijkmaker waardoor Anderlecht opnieuw door het oog van de naald kroop en won met 2-3. Zulte Waregem blijft twaalfde.

AA Gent – KV Oostende: 2-3

Gent was de dominantste ploeg en creëerde een aantal mooie kansen. Het was dan ook tegen de gang van het spel in dat Gano in de 39ste minuut een penalty langs Kalinic trapte. Ook na de rust bleef Gent de beste ploeg, maar het lukte  opnieuw niet om af te werken. In de 72ste minuut scoorde Akpala zelfs de 0-2 en leek KV Oostende op weg naar een verrassende overwinning tegen Gent.

Dol slotkwartier

Gent legde zich niet neer bij de 0-2 achterstand. Janga bracht Gent in de 76ste minuut opnieuw in de match. Oostende had het steeds moeilijker om Gent af te stoppen en in 93ste minuut kreeg Gent een penalty. Jaremtsjoek twijfelde niet en maakte de gelijkmaker. Gent probeerde nog de zege van Oostende af te snoepen, maar het was de kustploeg die na een ongelukkige bal van Zivkovic opnieuw op voorsprong kwam. De bal week af op de arm van Foket en Kalinic was kansloos. Oostende behaalde zo een knappe zege tegen ex-trainer Vanderhaeghe. Oostende staat tiende.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker