Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk boekt eerste thuiswinst tegen Moeskroen

Kortrijk boekt eerste thuiswinst tegen Moeskroen

Sport
14/09/2020

De Kerels klopten in een burenduel Moeskroen met 3-0. De West-Vlamingen komen dankzij de nieuwe driepunter met 10/15 op de derde plaats in de tussenstand. Moeskroen blijft laatste met twee punten.

"Alsof ik weer 19 ben en m'n eerste match speel"

KVK kon voor het eerst dit seizoen een kleine 3.000 supporters verwelkomen in het Guldensporenstadion. Voor de spelers gaf dat iets speciaals. Kristof D'Haene:

Ik denk dat iedereen heel blij was dat de supporters terug zijn. De supporters zelf ook, denk ik. Toen we opkwamen voor de opwarming, hing er een speciale sfeer. Het voelde echt fantastisch aan.

Ik had terug kippenvel. Het was alsof ik negentien jaar was en mijn eerste wedstrijd speelde. Het was een leuk gevoel voor iedereen. Dan de drie punten thuis houden was fantastisch.

Gilles Dewaele scoorde zijn eerste doelpunt voor KVK. Ook hij was onder de indruk.

Ze waren met 3.000 maar het voelde precies aan alsof er 10.000 waren. Ik ben benieuwd wat dat geeft als het stadion zal vol zitten.

Verschil in tweede helft

Kortrijk en Moeskroen gaven elkaar voor rust geen duimbreed toe. De thuisploeg dreigde vroeg in het duel via De Sart, bij de bezoekers waren Ghnohéré en Onana gevaarlijk. Die laatste was op dat moment echter aan zijn laatste minuten bezig. Na een tackle met gestrekt been op de enkel van Mboyo mocht de Kameroener, na tussenkomst van de VAR, gaan douchen. Kortrijk nam nadien meer het heft in handen. Koffi hield D'Haene van de openingstreffer en vroeg in de tweede helft was er een poging van Van der Bruggen. Mboyo brak op het uur de ban met de 1-0. Nauwelijks twee minuten later knikte Dewaele de 2-0 al tegen de touwen. In de slotfase kwam er nog een derde goal bij van Ocansey. De treffer van de Ghanees werd in eerste instantie afgekeurd voor buitenspel, maar die beslissing werd herroepen door de VAR. Na rood voor Hocko sloot Moeskroen het duel nog af met negen spelers. 

Auteurs: 
Belga