Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Knokke pakt de titel in 1e amateurklasse

Knokke pakt de titel in 1e amateurklasse

Sport
27/05/2018

Knokke heeft in de eerste helft al kansen bij de vleet om Dessel helemaal onder de mat te spelen. Maar de bal wil er niet meteen in. De laatste nederlaag van Knokke in de competitie was dan nog op Dessel (17 maart), dus er dreigde toch wat twijfel in de rangen te sluipen door de vele missers. Maar net voor de rust kwam de 1-0 er dan toch, na een flankaanval via Decuyper tot bij D'Hondt die scoorde.

Na de pauze kon Knokke vrij snel de score verdubbelen. Via dé man van de eindronde: Simon Savaete die met een fantastische goal voor 2-0 zorgde. Knokke komt nog verschillende keren dicht bij de 3-0, maar het derde doelpunt valt even voor affluiten aan de overzijde. Tillburgs zorgt voor de 2-1-eindstand.

Wel de titel, geen promotie

Knokke kan zo niet meer bijgehaald worden in de eindstand van de promotie-eindronde en haalt het van Dessel, Deinze én promovendus Lommel. Het zijn wel degelijk de Limburgers die stijgen naar 1B en niet Knokke, omdat Lommel als enige van de vier ploegen ook zijn licentie kreeg voor voetbal in 1B.

Voor Knokke is het wel de derde titel op rij, na een erg sterk seizoen. Het hoogste wat de kustploeg kon bereiken, heeft Knokke wel gehaald: de kampioenstitel.

Bekijk hieronder de reacties

Auteurs: 

Download de Focus & WTV app