Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Klaas Vantornout opnieuw aan de kant

Klaas Vantornout opnieuw aan de kant

Sport
31/12/2017

Bij een zware valpartij in Namen kneusde Klaas Vantornout zijn linkerpols ernstig. Met een ingetapete pols verscheen hij in Zolder en Bredene opnieuw aan de start. Te vroeg, zo blijkt nu. Klaas viel op dezelfde pols in Bredene en moest daardoor forfait geven voor de avondcross van Diegem van gisteren. Ook op Nieuwjaarsdag in Baal verschijnt hij niet aan de start. Momenteel is er nog geen duidelijkheid over zijn terugkeer in het veld.

Klaas Vantornout: “Ik was te gedreven om snel terug te keren, besef ik nu. Bij die val in Namen is mijn lijf helemaal door elkaar geschud, waardoor ik in Zolder en in Bredene geen vermogen kon ontwikkelen. In Bredene viel ik opnieuw op die pols en sindsdien staat hij weer helemaal ontstoken. Dat zal zijn tijd nodig hebben om te herstellen. Ik moet nu wel geduld opbrengen als ik mijn laatste seizoen nog deftig wil afsluiten. Wanneer de volgende cross komt? Dat weet ik echt niet.”

Elk nadeel komt met een voordeel: “Voor het eerst zal ik op oudejaar een kroketje en een dessertje kunnen eten”, lacht Klaas zuur.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker