Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Keizer van het Zand: Iserbyt wint Cyclocross in Koksijde

Keizer van het Zand: Iserbyt wint Cyclocross in Koksijde

Sport
21/11/2021

Iserbyt behaalde dit seizoen al tien zeges, en daar mag hij vandaag met de Cyclocross in Koksijde nog eentje bijtellen. Enkel de Europese trui moest hij dit seizoen afstaan aan de Nederlander Lars Van der Haar, die mee startte. Mathieu Van der Poel, de winnaar van de vorige drie edities, stond, net als Wout Van Aert, nog niet aan de start.

Iserbyt schoof meteen mooi mee met Quinten Hermans, die de leiding nam na een valpartij van onder meer ook Iserbyt. Maar al gauw kregen we vijf renners voorin: Hermans, Aerts, Bastaens, Van der Haar en Iserbyt. Halfweg toonde vooral Toon Aerts zich strijdlustig. In de zware zandstroken bleef hij doorploegen op de fiets, waar de anderen moesten afstappen. De enige twee die niet kraakten onder zijn aanvalsgeweld waren Iserbyt en Hermans.

Beetje bij beetje begonnen de inspanningen te wegen. Iserbyt bleek - ondanks zijn zege in Merksplas gisteren - ook nu weer de meest frisse. Op de meer berijdbare stroken zette hij de anderen onder druk, en dat loonde. Eerst Hermans en tenslotte ook Aerts moesten plooien. De laatste ronde werd een zegetoer voor Iserbyt. Elfde zege meteen voor hem dit seizoen. Laurens Sweeck werd nog tweede, voor Aerts.

 

Auteurs: 
Redactie