Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jasper Balcaen valt in Super-G

Jasper Balcaen valt in Super-G

Sport
13/03/2018

Na enkele bange momenten kon de 25-jarige atleet de piste zelf verlaten. De teamdokter lijkt overtuigd dat hij woensdag aan de start kan komen van de reuzenslalom.

"Ik heb de beelden nog niet gezien dus weet nog niet wat er exact is gebeurd", legde Balcaen uit. "Ik zat meteen in de lijn maar maakte een klein foutje na de tweede poort. Bij het herstellen raakte ik een gat, gevormd door de sporen en de slechte sneeuw."

Geen breuk

Balcaen moest verstek laten gaan voor het tweede deel van de Super combiné, de slalom, maar lijkt niet te moeten vrezen voor de wedstrijden van de komende dagen. "De dokter bevestigde dat er geen breuk is, noch een scheur", vervolgde de Oost-Vlaming. "Ik heb wat lichte pijn in mijn schouders en knie. Het was een stevige val, maar op dit moment ben ik vooral blij dat ik woensdag (aan de reuzenslalom, nvdr.) en zaterdag (slalom, nvdr.) kan deelnemen." Deze laatste twee disciplines zijn de favoriete van Balcaen. Hij hoopt op een plaats bij de top tien. In Sotsji vier jaar terug eindigde hij nog 29e en 23e.

Bekijk ook

Auteurs: