Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jakobsen klopt Dupont in GP Monseré

Jakobsen klopt Dupont in GP Monseré

Sport
08/03/2020

Voor Jakobsen is het de derde zege van het seizoen na een etappe in de Ronde van Valencia en een rit in de Ronde van de Algarve. Op de erelijst is Jakobsen de opvolger van zijn landgenoot André Looij, die in 2018 zegevierde. Vorig jaar werd de GP Monseré omwille van stormweer afgelast. Er stonden met Deceuninck Quick-Step, Lotto Soudal en Bora-hansgrohe drie WorldTour-teams aan de start. Bora-hansgrohe werd in laatste instantie aan de deelnemerslijst toegevoegd, de Duitse formatie zakte alsnog af naar Hooglede wegens de afgelasting van de Italiaanse voorjaarskoersen.

De GP Monseré, een eerbetoon voor de op 15 maart 1971 in Retie verongelukte wereldkampioen Jean-Pierre Monseré, is de eerste manche van de Bingoal Cycling Cup, een regelmatigheidscriterium over zeven wielerwedstrijden. De volgende manche is het Circuit de Wallonie op donderdag 21 mei.

Lees verder onder de foto.

Timothy Dupont is tevreden over zijn conditie

"We hebben de hele dag in hondenweer gereden", stelde Dupont. "Ik denk dat ik vier keer van kledij heb gewisseld. Niet echt leuk. Ik wist dat ik de sprint in het wiel van Fabio Jakobsen moest beginnen, wilde ik kans maken. Dat lukte na het werk van de ploegmakkers. Alfdan De Decker hield mijn wiel. In de spurt zelf kwam ik niet over Jakobsen heen. Wij pakken wel heel belangrijke punten voor het klassement."

"Ik mag nog niet klagen over mijn seizoen tot hiertoe. Ik pakte tweemaal een vierde plaats in de Saudi Tour en reed daarna de Ronde van de Provence, waar ik eens zevende werd. In Kuurne-Brussel-Kuurne miste ik de dans omdat ik op de Kluisberg te ver in het peloton zat, net toen het op een waaier getrokken werd. Deze tweede plaats in de GP Jean-Pierre Monseré maakt alvast veel goed. Ik mik nu op koersen als Danilith-Nokere Koerse en de Bredene-Koksijde Classic. Koersen die me liggen en waarin ik toch steeds zeer gemotiveerd aan de start kom", lachte Dupont.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox