Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Iserbyt niet tevreden met manier van koersen: "Ik weet waar het fout liep"

Iserbyt niet tevreden met manier van koersen: "Ik weet waar het fout liep"

Sport
30/12/2019

"Ik weet waar het fout liep, maar ik ga niet zeggen hoe of waar", bleef Iserbyt, de nummer twee in Diegem, op de vlakte. "Op de schuine kant ontstond er een kloofje. Ik voelde me heel goed en volgens mij kon ik dat gat naar Mathieu van der Poel wel dichtrijden. Maar ik wil daar niet dieper op ingaan. Iedereen heeft het erover dat ik met Michael Vanthourenhout problemen zou hebben. Wel, dat is niet zo. Ik kan het met hem heel goed vinden. Ik wou hem zelfs nog iets langer meenemen in Diegem. Hij heeft in de vorige crossen ook al veel voor mij gedaan." Dan moet er een kink in de kabel zijn met Laurens Sweeck, de andere kopman binnen Pauwels Sauzen-Bingoal. "Ik wil daar niets over zeggen. Ik ben blij dat Michael Vanthourenhout derde is. Laat ik het daarbij houden", stelde Iserbyt.

De West-Vlaming staat er opnieuw, na een ietwat mindere periode. In Diegem reed hij de voormalige wereldkampioen bij de beloften naar een knappe tweede plaats, op negen seconden van het fenomeen Mathieu van der Poel. "Dat is ook zo. Het is niet echt mijn ding om een lange slechte periode te hebben. Dat is nu niet anders. In Overijse, Namen en Heusden-Zolder was het misschien iets minder. Ik heb nu wel een goed gevoel. Er breken twee heel belangrijke maanden aan."

Vanthourenhout derde

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) kon, na de Koppenbergcross van 1 november, zondagavond in Diegem nog eens een podiumplaats behalen. Tijdens de zesde manche van de Superprestige moest hij enkel Mathieu van der Poel en zijn teamgenoot Eli Iserbyt laten voorgaan.

"We hebben met de ploeg goed gewerkt, maar aan Mathieu van der Poel was weer niets te doen. Net op het moment dat we een groepje vormden, waar we met drie man van de ploeg deel van uitmaakten, demarreerde hij. Meteen was de kloof te groot om nog te overbruggen. In volle finale reed Eli Iserbyt dan nog van me weg. Ook hij was te snel voor mij", vertelde Michael Vanthourenhout.

Auteurs: