Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Iserbyt blikt tevreden terug op zijn Amerikaanse campagne

Iserbyt blikt tevreden terug op zijn Amerikaanse campagne

Sport
18/10/2021

De man uit Kuurne kan terugblikken op een meer dan geslaagde Amerikaanse campagne met twee overwinningen en een tweede plaats in het uitgeregende Fayetteville.

 "Ik wist dat Iowa City en Waterloo me goed zouden liggen", stak Iserbyt na afloop van wal. "Fayetteville was een nieuwe cross. Ik was er ook goed, maar Quinten Hermans was toen nu eenmaal de sterkste. Komt hij vandaag niet ten val, dan was ik nog niet klaar geweest met hem. Hij maakte ook nu weer een zeer sterke indruk. Lars van der Haar heeft het me eveneens heel lastig gemaakt. Hij kwam nog fiks opzetten. Ik weet dat zijn tweede helft van de wedstrijd beter is dan zijn eerste. Ik liet hem ook een beetje terugkomen om dan weer vol door te geven. Ik deelde mijn parcours goed in."

Zaterdag wacht de Superprestigecross in Ruddervoorde al en daags nadien is er de Wereldbekercross in Zonhoven.

 "Eigenlijk is het een beetje jammer dat we moeten vertrekken uit Amerika", aldus Iserbyt. "Ik ben hier wel graag en heb het naar mijn zin. Alles is hier goed geregeld. De organisaties zijn hier heel professioneel en ik heb financieel toch ook een goede zaak gedaan. Het was hier wel zeer dorstig weer. En aangezien we geen drinken mogen aannemen maakte dat het wel best lastig. Ik kan wel redelijk goed tegen de hitte maar vandaag was het toch ietwat kantje boordje. Ik kan tevreden terugblikken op mijn Amerikaanse campagne."

Auteurs: 
Belga