Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ironman keert terug, met eerste editie in Knokke-Heist

Ironman keert terug, met eerste editie in Knokke-Heist

Sport
09/09/2022

De actie gaat van start op zaterdag 16 september 2023 met een triatlon over de olympische afstand. Op zondag zullen triatleten van over de hele wereld deelnemen aan de IRONMAN 70.3 Knokke-Heist, waarbij ze 1,9 kilometer moeten zwemmen, 90 kilometer moeten fietsen, en 21,1 kilometer moeten lopen door West-Vlaanderen.

Beide parcoursen lopen langs de stranden en groene landschappen van het natuurreservaat het Zwin en eindigen op het strand Heist.

DNA van Knokke

“De triatloncultuur is nauw verweven met het DNA van onze gemeente”, zegt Piet De Groote, burgemeester van Knokke-Heist. “Knokke-Heist heeft de afgelopen jaren tal van korte en middellange triatlons georganiseerd. Het leek ons een logische stap om het evenement van IRONMAN 70.3 aan onze kalender toe te voegen."

Atleten die deelnemen aan de IRONMAN 70.3 zullen de wedstrijddag aftrappen met 1,9 km zwemmen in de Noordzee. Het fietsparcours bestaat uit een lus en neemt de atleten mee langs het groene platteland en de polders van Ramskapelle, Damme, Oostkerke, Hoeke en Sluis. De wegen zijn vlak en snel, ideaal  om je persoonlijke record te verbeteren. Als afsluiter lopen de atleten 21,1 km langs de Zeedijk. Vervolgens keren ze terug naar het strand, waar de aankomst ligt.

Inschrijvingen starten binnenkort

Frederik Van Lierde, professionele Belgische triatleet en IRONMAN-wereldkampioen in 2013, reageert enthousiast: “Knokke-Heist, een iconische plek voor triatlon in België. Een prachtige setting langs de Belgische kust en een parcours waar niet de hoogtemeters, maar wel de wind het verschil maakt.”

IRONMAN 70.3 Knokke-Heist biedt kwalificatieplaatsen voor het VinFast IRONMAN 70.3 Wereldkampioenschap van 2024, dat op 14 en 15 december 2024 zal plaatsvinden in Taupo, Nieuw-Zeeland. De algemene inschrijvingen openen op 4 oktober 2022.

Auteurs: 
Redactie