Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Indrukwekkende beelden! Wout Alleman wint rit in loodzware mountainbikerace

Indrukwekkende beelden! Wout Alleman wint rit in loodzware mountainbikerace

Sport
27/03/2022

Wout Alleman, de regerende Belgisch kampioen marathonmountainbiken, werkte de 76 km lange rit met start en aankomst in Stellenbosch af in ongeveer drie uur en een kwartier. Aan het eerst checkpoint had het Belgisch-Italiaanse duo al een voorsprong van 40 seconden, die raakten ze weer kwijt in de afdaling. Een volgende aanval bleek wel de goede te zijn. 


In het slot van de race kwam de concurrentie nog dicht, maar de dagzege van Alleman en Rabensteiner kwam niet meer in het gevaar. In de stand is het duo nu 6e, op ruim 45 minuten van de leiders, de Duitser Andreas Seewald en de Tsjech Martin Stosek. Ze waren een dikke minuut sneller dan de Duitsers Georg Egger en Lukas Baum. De Noord-Ier Cameron Orr en de Oostenrijker Daniel Geismayr vervolledigden het podium op een kleine vier minuten.

Frans Claes werd 19e op een halfuur, Sébastien Carabin 25e op 40 minuten. In de stand zijn Alleman en Rabensteiner zesde op drie kwartier van de Duitser Andreas Seewald en de Tsjech Martin Stosek, zaterdag vijfde. Claes is 13e op een uur en drie kwartier, Carabin 14e op ruim twee uur.  Vandaag staat de laatste etappe op het programma.

 

Auteurs: 
Belga - Redactie