Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hoop, en stilaan wanhoop, na KVO-Club (3-0)

Hoop, en stilaan wanhoop, na KVO-Club (3-0)

Sport
04/03/2023

KVO via strafschop naar 1-0

Beide ploegen begonnen erg matig aan de partij in de Diaz Arena. Club kreeg het initiatief, maar Oostende probeerde met de gekende hoge druk de landskampioen het voetballen te beletten. Dat lukte vrij eenvoudig. Club was veel te slordig en slaagde er nauwelijks in een kans te versieren. KVO loerde op de tegenaanval en kreeg in het slot van de eerste helft een penalty in de schoot geworpen na hands van Mechele. Een lange VAR-check later mocht Ambrose achter de bal gaan staan en de aanvaller uit Guadeloupe vloerde Mignolet in twee tijden, 1-0.

Van steriele druk naar een afgang

 
Na de pauze kwam het balbezit nog meer bij de bezoekers te liggen. De druk bleef echter steriel en net voor het uur kon Oostende nog eens ontsnappen. McGeehan trof raak met een laag schot van net buiten de zestien, 2-0. De thuisploeg kroop nog meer in de egelstelling en ontsnapte tien minuten voor tijd. Vanaken leek de aansluitingstreffer te scoren maar zijn goal werd - na een VAR-tussenkomst - afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Meijer. Vijf minuten in blessuretijd maakte de ingevallen Atanga de afgang voor Club nog groter met een lage schuiver, 3-0.

Voor KVO is het de eerste competitiezege sinds 6 november. Het haalde de voorbije tien matchen slechts drie punten. Oostende komt voorlopig naast Zulte Waregem op de zestiende plaats, met 23 punten. Club Brugge (46 ptn) blijft vierde, maar kan dit weekend achtervolgers Gent, Westerlo en Standard zien komen naderen tot op een punt.

Auteurs: 
Bart Coopman - Belga