Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gespannen zenuwen op slotspeeldag Jupiler League

Gespannen zenuwen op slotspeeldag Jupiler League

Sport
09/03/2018

De huidige competitieformule mag dan wel zijn voor- en tegenstanders kennen, feit is wel dat het spannend blijft tot het einde - en dan moet de eigenlijke 'money time' in de play-offs pas eind deze maand nog starten.

Momenteel zijn er met competitieleider Club Brugge (64 punten), landskampioen Anderlecht (52), Charleroi (51) en AA Gent (47) vier teams helemaal zeker van een stek in Play-off I en moet ook nummer vijf Racing Genk (44) zich niet al te veel zorgen meer maken. Met minstens een punt in eigen huis tegen AA Gent kunnen ze volledige zekerheid verwerven, al zal door het goede Genkse doelsaldo ook een kleine nederlaag voldoende zijn.

Voor het zesde en laatste ticket voor POI komen met Standard (41), Antwerp (41) en KV Kortrijk (39) nog drie teams in aanmerking. De zenuwen staan dus strak gespannen in Luik, Deurne-Noord en West-Vlaanderen, want anders dreigt de anonimiteit van Play-off II, waar er amper nog iets op het spel staat.

Zwaar programma

De drie POI-pretendenten krijgen op de slotspeeldag een zwaar programma voorgeschoteld. Standard moet aan de Kust op bezoek bij KV Oostende, terwijl Kortrijk met Charleroi de nummer drie over de vloer krijgt en Antwerp zich wel een meer aangename verplaatsing kan voorstellen dan die naar het Constant Vanden Stockstadion van Anderlecht, dat na de komst van Marc Coucke en met een scorende Lukasz Teodorczyk met zes op zes prijkt.

De enige twee wedstrijden waarin er op de slotspeeldag geen POI-ticket of behoud in eerste klasse op het spel staat, zijn STVV-Club Brugge en Lokeren-Zulte Waregem.

Auteurs: