Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gent-Wevelgem in handen van Flanders Classics

Gent-Wevelgem in handen van Flanders Classics

Sport
02/12/2021

Door in 2009 de handen in elkaar te slaan met Flanders Classics verhuisde de klassieker naar de zondag voor de Ronde van Vlaanderen waarna in 2012 ook voor het eerst Gent-Wevelgem voor vrouwen werd georganiseerd. Met een parcours dwars door Flanders Fields, een verhuis van de start naar Ieper en drie beklimmingen van de Kemmelberg, samen met de Moeren hét sportieve kenmerk van Gent-Wevelgem, bouwden ze de voorjaarsklassieker samen verder uit tot een koers met een uniek verhaal.

Nu zetten de historische aandeelhouders van Gent-Wevelgem een stap opzij. In het kader van de verdere ontwikkeling van de wedstrijden wensen ze Gent-Wevelgem in de goede handen van Flanders Classics achter te laten. "Er is door de jaren heen veel veranderd, maar we kunnen met heel veel trots terugkijken op wat we verwezenlijkt hebben", klinkt het bij de organisatie van Gent-Wevelgem. "We hebben de voorbije jaren zeer goed samengewerkt met Flanders Classics en hebben er het volste vertrouwen in dat de kwaliteit van de organisatie en de eigenheid van de wedstrijd in en om Ieper en Wevelgem ook in de toekomst zullen bewaard blijven."

Geen grote veranderingen

Die overname betekent echter niet dat de wedstrijd er komend voorjaar helemaal anders zal uitzien. "We hebben samen meer dan 10 jaar aan het merk Gent-Wevelgem in Flanders Fields gebouwd", zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “De samenwerking én het resultaat ervan heeft ervoor gezorgd dat Gent-Wevelgem een meer dan stevig fundament gekregen heeft dat we blijvend zullen waarderen. Niet alleen sportief maar ook verhalend, dankzij de historiek van Flanders Fields die de wedstrijd naar een nog hoger niveau tilt. Wij kijken er dan ook enorm naar uit om één van de meest unieke koersen op de kalender internationaal verder uit te dragen en te vertegenwoordigen."

Gent-Wevelgem 2022 vindt plaats op zondag 27 maart. Flanders Classics organiseert ook al Omloop Het Nieuwsblad, Dwars Door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.

Auteurs: