Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen publiek meer tijdens sportwedstrijden

Geen publiek meer tijdens sportwedstrijden

Sport
26/07/2020

"We kregen verschillende vragen vanuit de sportsector of wedstrijden al dan niet zouden kunnen doorgaan nu het coronavirus weer aan terrein wint. Met duidelijke maatregelen bieden we houvast aan sportfederaties, sportclubs en supporters", legt Weyts uit. 

Samen met het brede Vlaamse sportveld besliste Vlaams minister van Sport Ben Weyts dat alle sportactiviteiten en -wedstrijden vanaf morgen alleen kunnen plaats vinden achter gesloten deuren, zonder publiek en dit zowel voor de professionele als amateursectoren. Organisatoren van indoor sportactiviteiten worden bovendien opgeroepen om hun sportactiviteiten zoveel mogelijk buiten te organiseren. 

Draaiboek 'code Oranje'

Weyts kondigde ook een draaiboek, 'code Oranje', aan. Dit scenario omvat o.a. de stopzetting van alle sportactiviteiten indoor en outdoor met fysiek contact, afstandsregels tussen sporters onderling en tussen sporters en begeleiders (minimaal 1,5 meter) behalve voor kinderen tot en met 12 jaar, geen competitiesport waar fysiek contact niet vermeden kan worden...

Wekelijks wordt samengezeten om de vinger aan de pols te houden en desgevallend snel te schakelen en extra maatregelen te nemen.

Auteurs: 
Redactie