Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen proflicentie voor KSV Roeselare

Geen proflicentie voor KSV Roeselare

Sport
11/05/2020

Voetbalclub KSV Roeselare uit 1B heeft ook in beroep geen proflicentie gekregen van het BAS, het Belgisch arbitragehof voor de sport. Dat betekent geen profvoetbal meer op Schiervelde, de club zakt naar eerste amateurklasse. Dat bevestigt de club. 

De helft van de ploegen in de Proximus League kreeg begin april slecht nieuws van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Onder hen ook Roeselare, dat al een heel seizoen tegen het faillissement vocht. De West-Vlamingen konden de gevraagde garanties niet voorleggen. Daarnaast ontbraken allerhande betaalbewijzen van lonen, verzekeringen, belastingen en RSZ-bijdragen. Er liepen zelfs geen gediplomeerde trainers meer rond op Schiervelde.

Na lang beraadslagen besliste de Chinese aandeelhouder om Roeselare toch nog eens uit het financiële moeras te trekken, en de club tekende beroep aan bij het BAS. Intussen zijn alle spelers en het personeel betaald, en ook de RSZ-schulden en achterstallige betalingen aan de bond zijn vereffend. Roeselare had er ook vertrouwen in dat de continuïteit van de club gegarandeerd was, en hoopte op een goede afloop. Maar dat bleek dus ijdele hoop. Roeselare zakt naar eerste amateur. 

Bekijk ook

Auteurs: 
Redactie