Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen nieuwe Omloop van de Westhoek

Geen nieuwe Omloop van de Westhoek

Sport
13/02/2018

Die werd vorig jaar voor het eerst door Wielerclub Hoppeland Poperinge georganiseerd, maar door een gebrek aan de nodige financiering wordt daar dit jaar van af gezien.

De Omloop van de Westhoek vormde een tweeluik met de Franco-Belge/Eurometropole Tour, die de dag nadien gereden werd. De organisatie was tevreden over de eerste editie. De tweede omloop was voorzien op 22 september, maar dat zal dus niet doorgaan. André Greipel (Lotto Soudal) won de allereerste editie van de Omloop van de Westhoek.

Op de vraag waarom er nu geen tweede editie komt, antwoordde voorzitter Bart Deschodt als volgt: "Het wordt steeds moeilijker om met een groep vrijwilligers belangeloos koersen te organiseren. Bovendien konden we voor de editie 2018 niet langer rekenen op de organisatorische en logistieke ondersteuning van Cazeau Pédale. Maar het belanrijkste pijnpunt was de financiering van dit project. Voor 2017 dienden we al onze reserves aan te spreken. Het bestuur vond dat de organisatie van een volgende editie een te groot risico met zich mee ging brengen".

Auteurs: 
Piet Lesage