Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen nieuwe driekleur voor Yves Lampaert

Geen nieuwe driekleur voor Yves Lampaert

Sport
21/06/2018

Lampaert ging nochtans goed van start en had na één van de drie rondes de beste tijd. Maar hij kon zijn inspanning niet volhouden en verloor in de tweede en derde ronde verder tijd op de nummers één en twee, Victor Campenaerts en Thomas De Gendt. Zijn concurrenten hadden blijkbaar beter ingedeeld. Lampaert verloor uiteindelijk 20 seconden op winnaar Campenaerts.

"Misschien te snel gestart"

"Ik ben heel fors aan de eerste ronde begonnen. Misschien te snel. De tweede ronde moest ik gas terug nemen. Ik lag de eerste ronde vijftien seconden voor, maar verloor er in de tweede twintig. Dan weet je al genoeg. Ik zou mijn titel niet verlengen", reageerde Lampaert.

Lampaert werd fel aangemoedigd door een pak fans langs de weg. "Misschien heb ik me wel wat gek laten maken door al die aanmoedigingen. Logisch. Je wil in eigen streek immers sterk presteren, maar ik had achteraf gezien beter moeten indelen. Ik hoop tegen zondag voldoende hersteld te zijn van deze inspanning. Ik heb de laatste tijd wat last van de luchtwegen. Afwachten hoe de titelstrijd komende zondag in Binche zal verlopen."