Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen bekerfinale voor KV Kortrijk

Geen bekerfinale voor KV Kortrijk

Sport
06/02/2018

"De eerste twintig minuten moeten we standhouden", predikte KVK-coach Glen De Boeck daags voor de wedstrijd, maar daar slaagde zijn team niet in bij vriestemperaturen in een niet eens voor de helft volgelopen Luminus Arena. Op het kwartier zette Genk zijn overwicht om in een voorsprong: Ibrahima Seck klom hoger dan zijn Kortrijkse belager en kopte een hoekschop van Alejandro Pozuelo tegen de touwen. De eerste kans was dus meteen raak voor de thuisploeg, voor de van Waasland-Beveren overgenomen Seck het eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever.

Genk had het overwicht, maar kon voor rust eigenlijk enkel nog een keer via een stilstaande fase dreigen: een vrije trap van Pozuelo verdiende beter dan de dwarsligger. De bezoekers lagen onder, al hadden ze voor de rust minstens eén keer moeten scoren. Zowel Jérémy Perbet als Teddy Chevalier kwam oog in oog met thuisdoelman Danny Vukovic, het vizier van de bezoekende spitsen stond niet op scherp.

(Lees verder onder de fotogalerij)

  Geen 1-1

  En dat bleef zo ook na de pauze, al vielen er mogelijkheden langs beide zijden te noteren. Genk zakte bij momenten wat meer in en liet zo de bezoekers komen, waardoor het bij een 1-0 tussenstand een linke boel bleef en er alarmbellen afgingen bij de Kortrijkse tegenaanvallen. Al was de beste kans nog voor de thuisploeg, zowel Seck als Samatta kreeg het leer echter niet tussen de palen.

  In de finale treft Racing Genk Club Brugge of Standard. De terugwedstrijd van die tweede halve finale wordt donderdagavond gespeeld.

  Bekijk ook

  Auteurs: 
  Redactie
  Belga