Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fuseert KVK met Moeskroen en Roeselare?

Fuseert KVK met Moeskroen en Roeselare?

Sport
17/04/2020

De coronacrisis hakt er flink in in het Belgisch voetbal en liefst zeven profclubs kregen vorige week in 'eerste zit' geen proflicentie van de Belgische voetbalbond (KBVB). Eén van die clubs is Excel Moeskroen en de Henegouwers denken daarom aan een fusie met het nabijgelegen KV Kortrijk. Dat bericht Het Laatste Nieuws. Er wordt gedacht ook 1B-club Roeselare, dat ook nog geen proflicentie heeft, bij het project te betrekken. Moeskroen en Kortrijk hebben alvast een eerste gesprek achter de rug.

De verantwoordelijken van Moeskroen hebben al gedineerd met Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns en zijn algemeen manager Matthias Leterme. "In een voetballandschap dat in evolutie is, is het goed om van gedachten te wisselen. Maar het was pas een eerste gesprek. We moeten zien wat de meerwaarde is, maar we schieten het idee niet per definitie af," zegt Leterme.

Roeselare: "Manier waarop is niet oké"

Roeselare zelf weet nog van niets: “er is nog geen gesprek geweest en we zijn dus geen betrokken partij. Ik wil een fusie niet op voorhand afschieten, maar de manier waarop is niet oké. We hebben dit zelf moeten lezen in de krant. We gaan het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is", aldus voorzitter Yves Olivier. 

Auteurs: 
Belga
Redactie